Allergiadiagnoosin jälkeen

 

Uudessa elämäntilanteessa

Allergiadiagnoosin saaminen lapselle voi aluksi tuntua hämmentävältä. Samalla voi tuntea helpotusta siitä, että lapsen ikäville oireille on vihdoin löydetty syy. Lapsen sairastuminen on kuitenkin perheelle aina stressitekijä ja vanhemmat saattavat tuntea avuttomuutta, surua ja pelkoakin lapsen tulevaisuutta kohtaan. Vanhemmat joutuvat myös monien uusien tilanteiden eteen.

Yhdistys apuna allergisten arjessa

Lisätietoa allergoista ja niiden kanssa elämisestä löydät yhdistyksemme sivuilta. Voit myös liittyä jäseneksi yhdistykseemme ja samalla tukea yhdistyksemme toimintaa. Tietoa jäseneksi liittymisestä löydät täältä.

Vertaistukea

Uuden tilanteen edessä vanhempia saattaa lohduttaa tieto siitä, että he eivät ole asian kanssa yksin vaan on monia muitakin perheitä, jotka ovat käyneet läpi samoja asioita ja tuntemuksia. Vertaistuki-sivulta löydät muiden allergiaperheiden tarinoita ja sitä kautta pääset myös yhdistyksen tukemalle Facebook-keskustelusivulle, jossa allergisten lasten vanhemmat voivat jakaa allergia-arkeen liittyviä asioita.

Allergiselle lapselle kuuluvat tuet

Mikäli lapsella on todettu maitoallergia ja hän siirtyy erityiskorvikkeelle, tulee Kelasta hakea oikeus kliinisten ravintovalmisteiden korvattavuuteen. Kelan määritelmän mukaan, mikäli kyse on yli vuoden ikäisestä lapsesta, joka sairastaa vaikeaa maito- tai vehnäallergiaa, hänellä voi olla oikeus Kelan myöntämään Alle 16-vuotiaan vammaistukeen. Näistä asioista löydät lisätietoa artikkelista Kelan tuet.

Muista tarvittavat lääkärintodistukset

Lapsi saattaa myös tarvita erityisruokavaliotodistuksen päivähoitoon tai kouluun. Näistä lisää sivuillamme: Todistukset päivähoitoon ja kouluun.

Älä jää yksin! Voit aina olla yhteydessä yhdistykseemme sinua askarruttavissa asioissa. Meidät tavoittaa osoitteesta: info@allergialapset.fi tai Facebookista Allergialapset ry.