Erikoisruokien hankkiminen on hirvittävän työlästä

Jun 14, 2014 by

Erikoisruokien hankkiminen on hirvittävän työlästä

Haastava Arki -kampanjan kuvasatoa

“Tää vapaapäivä meni taas 3:n erityisen lasten asioita hoitaessa. Kuinka paljon muilla menee aikaa näihin? Mua raivostuttaa apteekissa ravaaminen, kaupassa käyminen, netistä tilaaminen jne. Yhdestä kaupasta saa yhdelle sopivaa, toisesta kaupasta toiselle sopivaa, ja osa pitää tilata nettikaupasta. Sit ku mennää kauppaa, ostetaan kerralla reilusti niitä yksiä tiettyjä sopivia, ettei tarvi jatkuvasti kiertää asioilla.

Apteekista 3:n kuukauden satsi neocatea, toiselle vatsalääke precosaa, yllättäen allergialääkkeen oli loppu, tilaukseen meni, ja huomenna sit taas sitä hakemaan. Kohta sit korvausten hakeminen vakuutuksesta ja reseptien järjestäminen omiin kansioihin. 3:n asioita kun hoitaa, on välillä pää ihan pyörryksissä, mitä pitää hakea ja kenelle. Vammaistuki loppumassa yheltä, ja hakemusta pitäisi ruveta väsäämään.

Meillä kun allergioiden lisäksi löytyy astmaa, refluksia, aistiyliherkkyyttä, syömisongelmaa, käytöshäiriöitä jne. On terapiaa ja niihin kuskaamista, palaveria terapeutin kanssa sekä maksajatahon kanssa, hoitosuunnitelmia ja vaikka mitä. Käytännössä mun aivot työskentelee lasten asioiden kanssa 24/7. Sitte pitäis jaksaa vielä kokeilla sopivia ruokia, ja epäsopivista kokeiluista johtuvia huonoja öitä. Olen tullut tosi hajamieliseksi, kaikki ei vaan pysy päässä. Joka päivä nykyään unohdan antaa jotain lääkettä jollekin tms. Välillä tekisi mieli luovuttaa, mutta, pakko jaksaa. Onko muilla yhtä epätoivoista? Nykyään aamulla ajattelee, että kun jaksaa iltaan saakka, se on hyvä suoritus. Onneksi nyt kesän ajan minä pääsen välillä töihin, kun mies kotona lasten kanssa. Tästähän on ollut puhetta jo, ettei ihmiset välttämättä tajua, mitä kaikkea allergiat vaatii. Mun elämä on ainakin muuttunut täysin. Katkerana välillä miettii, miten helppoa elämä ois, jos lapset ns. Olis normaaleja.”

Jäseneduilla saa hieman helpotusta allergiaruokien ostamiseen esim. nettikaupasta:
http://www.allergialapset.fi/yhteistyokumppanit/

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply