Facebookin Haastava Arki -kuvakampanjan koskettavaa satoa…

May 24, 2014 by

Facebookin Haastava Arki -kuvakampanjan koskettavaa satoa…

Yhdistyksemme sivuilla Facebookissa, www.facebook.com/allergialapset, käynnissä oleva Haastava Arki -haastekampanja on saanut todella koskettavia kuvia osallistujilta. Olemme todella kiitollisia ja otettuja, että ihmiset haluavat auttaa kuvaamalla arkeaan. Koskettavien lapsikuvien lisäksi tärkeän lisänsä tuovat käytännön haasteiden tuominen esille, joita me kohtaamme päivittäin, kuten erikoisruokavalioiden kustannukset ja hankkimiset, lääkärikäynnit, lukuisat muistettavat lääkkeet ja lisät, vaipparulianssit ja niin edelleen.

Jaksamista kaikille ja tervetuloa osallistumaan haasteeseen. Kuvan/kuvia voi toimittaa myös sähköpostitse ja nimettömänäkin voi halutessaan osallistua: info at allergialapset.fi

2.5 -vuotias tiukalla ruokavaliolla.

Pieni mies 2,5 vuotta ja hänen tämän hetkinen ruokavalionsa. Pääasiallinen ravinto on edelleen erityismaito Nutrilon Pepti ja sen lisäksi pienehköjä määriä Oolannin perunamuusia, metsävattuja, kuivattuja luomuomenia ja vesimelonia. Oman lisähaasteen arkeen ja uusien ruokien sopivuuteen tuo monella muullakin suolioireisella allergialapsella suolistossa oleva bakteeri, sekä lääkitystä vaativa refluksitauti. Kaikesta tästä huolimatta muun muassa ravitsemukseen liittyvät labrat ovat oikein hyvät ja pikku-ukko kasvaa sekä kehittyy ikätasoisesti.

Vauva refluksikeinussa

Kun meillä nykyään on jo elämä helpompaa jaan kuvan vajaa vuoden takaa. Koliikkikeinu, puoli-istuva asento ja napatyrä… olivat sanoja jotka muistan kirkkaimmin siltä ajalta. Komea napatyrä hiukan pullottaa vaatteiden alta. Se sai alkunsa maitoallergian aiheuttamasta jatkuvasta “pinnistelystä” kun vauvaparka yritti tyhjentää itseään. Samaan vaivaan liittyy koliikkikeinu. Koska iho-oireita ei ollut, ei diagnoosiakaan lääkäriltä herunut. Puoli-istuva asento oli välttämätön nukkuessa, jottei tukehtunut pukluunsa, jota tuli välillä valtavassa kaaressa! Kiitos vaihtoehtohoidoille ja vertaistuen voimalle, me olemme tänäpäivänä terveitä.

Haastava Arki -kuvakilpailun satoa... Äidin käsi lohduttaa allergisen lapsen mahakipua yöllä.

Haastava Arki -kuvakilpailun satoa… Äidin käsi lohduttaa allergisen lapsen mahakipua yöllä.

Allergiahaasteet lapsi ja parisuhde

” Elämä moniallergisen lapsen kanssa on välillä hyvinkin haasteellista,on lääkearsenaalia, ruokavaliota, ruoka-ainekokeiluja ja pahinta se PETTYMYS, ku kun taas kokeilut eivät onnistukaan, palataan asioissa taaksepäin. Onneksi syli on maailman paras lohtu ja lääke, mitä ei voi saada koskaan liika eikä korvata millään muulla. Välillä miettii mitä se parisuhde on, kuinka se kestää arken koetuksella, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Onneksi elämässä muitakin nautintoja kuin ruoka. Meidän perheessä hiekkalaatikko ja saippuakuplat ovat korvaamattomat. Niissä ei tarvitse allergioita miettiä nauttien elämästä riemun kiljahdusten kera “
“Tämä kuva on Suolioireiset Allergialapset ry:n HAASTAVA ARKI kilpailun kuva 1/5
Haasteella pyritään herättämään keskustelua lastemme ja perheidemme tilanteesta sekä lisäämään ymmärrystä siitä, miten moninaisesti allergiat perhettä koskettavat.
Ole ystävällinen ja jaa kuvia eteenpäin ja tykkää yhdistyksen sivuista täällä.:https://www.facebook.com/allergialapset
Teet arvokkaan teon!
Jäseneksi voit liittyä täällä: http://www.allergialapset.fi/liity-jaseneksi/”

Kiinteän ruuan kokeilu

“Viime viikon ainut kiinteä ruoka. Tällä viikolla ei sovi enää. Poika ei ole oppinut tietämään mitä ruoka ja syöminen on, kun kaikesta tulee oireita.”

Nukkuva allerginen lapsi

“Kun lapsi on nukahtanut herää toivonpilkahdus: jospa tämä olisi se ensimmäinen yö, kun herätään vasta aamulla. ei se ikinä ole. Jännä juttu, että toivoa jaksaa vuodenkin valvomisen jälkeen.”

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. admin

    Hyvin tuttuja asioita käsitelty Haastava Arki -kampanajassamme. Kovasti jaksamista jokaiselle!

  2. äitimamma

    Haastavaa on todellakin 🙁 Kiitos tästä kampanjasta teille, toivottavasti sukulaisetkin ymmärtävät, millaista meillä on!

  3. Leila

    Osallistuin sähköpostilla, laitoin parin viikon sisään tapahtuneista asioista kuvia tulemaan!

Leave a Reply