Haastava Arki -kuva, Kantelu neuvolalääkäristä

Jun 1, 2014 by

Haastava Arki -kuva, Kantelu neuvolalääkäristä

Monelle valitettavan tuttu tarina  Viime viikolla jätetty kantelu neuvolalääkäristä.

“Hei! Olen todella pettynyt Vasaramäen neuvolalääkärin ammattitaitoon. Lapseni itki kovin koliikkia/ vatsakipuja melkein vastasyntyneestä alkaen. Aina sanottiin, että se kuuluu tuohon ikään. 3kk jälkeen koliikki rauhoittui, mutta vauvamme alkoi saada kovia kipukramppeja, mihin liittyi kalpeus, hikikarpalot ja kova itku ja jäykkyys. Ummetus oli taustalla.

Kävimme erikseen e.m. lääkärillä tk:ssa ja ohjeeksi saimme vaihtaa korvikemerkkiä Nanista Tutteliin (vauva osaimetyksellä) ja mallasuutetta ummetukseen. Kovimmat kipukrampit helpottivat, mutta vauvamme oli edelleen kipeä. Epäilin jo pitkään maitoallergiaa, mutta aina sanottiin, että lapsen kuuluu huutaa. Menimme yksityiselle hoitoon, missä tutkimukset käynnistettiin…4kk neuvolalääkärillä kyselin atooppisesta ihottumasta, johon lääkäri ei osannut sanoa mitä se on!? Itse tiesin sen sitä olevan…koitin kysyä mikä lastani voisi vaivata, johon ei mitään osattu sanoa.

Vauvani kasvoi ja kehittyi normaalisti, joten “se riitti”. Näytin jopa valokuvia kun vauvani naama oli kirjavan punainen (allerginen reaktio maitoproteiinista). Mihinkään en saanut vastauksia…olisin saanut lähetteen lastenlääkärille, mutta olimme silloin jo muualla hoidossa. Yksityisellä puolella todettiin paha maitoallergia vauvan ollessa 5kk. Halusin tuoda tämän julki, jotta tietoisuus siitä, että perusterveillä vauvoilla voi myös olla joku syy (allergia, refluksi, ym.) itkun takana, kasvaisi. Ei ole vaikeaa ohjata äitiä esim. maidottomalle imetysdieetille pariksi viikoksi, tai määrätä kokeeksi jokin maidoton erityisvalmiste…myös Citymarketista saa Nutrilon Peptiä (maidoton eriyiskorvike). Jos tilanne olisi selvinnyt aiemmin, olisimme tällä hetkellä perheenä paljon parempivointisia sekä henkisesti, että fyysisesti. Tämä on ollut kova koettelemus-> lapsen rajut, pitkäkestoiset itkut, stressi, unettomuus ja huoli vauvasta.”

Tämä kuva on Suolioireiset Allergialapset ry:n HAASTAVA ARKI kilpailun kuva 3/5

Haasteella pyritään herättämään keskustelua lastemme ja perheidemme tilanteesta sekä lisäämään ymmärrystä siitä, miten moninaisesti allergiat perhettä koskettavat.

Yhdistyksemme vertaistukipalstan löydät täältä: www.facebook.com/groups/allergialapset.vertaistukiryhma/

Leave a Reply