Haastava Arki -kuva “Moniallergisen lapsen äidin osa on raskas.”

Jun 1, 2014 by

Haastava Arki -kuva “Moniallergisen lapsen äidin osa on raskas.”

“Moniallergisen lapsen äidin osa on raskas. Ulkopuolisen voi olla mahdoton ymmärtää, millaista tunteiden vuoristorataa allergiaelämä on. Oman lapsen näkeminen kipeänä, lähes päivittäin, on sydäntäsärkevää. Sitten täytyy kestää suru siitä, miten lapsi syö päivästä toiseen samaa ruokaa eikä hän voi iloita uusista mauista. Myös lapsen pettymys pitää kantaa, kun hän ei saakaan samaa ruokaa kuin toisettai kun vanha herkku ei yhtäkkiä enää sovikaan. Ajoittain on myös yönmustia katkeruuden tunteita siitä, miksi oma lapsi sairastui allergioihin ja miksi meillä on näin vaikeaa. Pettymykset epäonnistuneiden ruokakokeilujen jälkeen lannistavat kerta toisensa jöälkeen. Ja sitten on unenpuutteesta johtuva uupumus.

Toisaalta myös allerginen lapsi tuottaa paljon iloa vanhemmilleen. hyvinvoivaa lasta ei pidä itsestäänselvänä ja lapsen riemusta ja kehityksestä iloitsee koko sydämestään. Sairaan lapsen hoitaminen on myös kiinnittänyt lapseen syvästi.

Joskus kuvasin miehelle olotilaani: lapsen allergisuus on kuin tumma pilvi, joka riippuu yläpuolellani koko ajan ja varjostaa omaa hyvinvointia. Onneksi on välillä hetkiä ja tekemistä, jolloin voi kiinnittää huomionsa johonkin muuhun ja unohtaa pilven olemassaolon. Huoli lapsen ravitsemuksesta, terveydestä ja kasvusta on kuitenkin tumman pilven lailla aina läsnä. Kunpa voisin sinut parantaa, rakas lapseni.”

– – – –
“Tämä kuva on Suolioireiset Allergialapset ry:n HAASTAVA ARKI kilpailun kuva 3/5

Haasteella pyritään herättämään keskustelua lastemme ja perheidemme tilanteesta sekä lisäämään ymmärrystä siitä, miten moninaisesti allergiat perhettä koskettavat.

Yhdistyksemme vertaistukea löydät täältä: www.facebook.com/allergialapset

Leave a Reply