Hyvinvoiva Allergialapsi

helsingin-tapahtumamainos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä pääset Facebook-tapahtumaan, jonne päivitämme aina uusimman tiedon.

 

Lämpimästi tervetuloa Allergialapset ry:n järjestämään kaikille avoimeen allergiatapahtumaan

la 18.11.2017 klo 10-16.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Päivän sisältö varmistuu hiljalleen, ja päivitämme sitä muka, kun olemme saaneet vahvistuksia. Tällä hetkellä vahvistettuna on:

Asiantuntijaluennot
* lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela: Lapset ja allergia
* toimintaterapeutti Annukka Moilanen: Allergiat ja aistisäätely
* vyöhyketerapeutti Tiina Rytkönen: Lapsen hyvinvoinnin tukeminen vyöhyketerapeuttisella hieronnalla

Vauvahierontakurssi, vetäjänä luennoitsija Tiina Rytkönen.. Kurssin hinta on 38 e/hlö ja allergialapset ry:n jäsenille 33 e/hlö. Kurssille pitää ilmoittautua (toteutuu väh 5 ilmoittatuessa). Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu osoitteessa täällä.

Paikalla ovat myös Allergialapset ry:n omat allergiatukiäidit ja Imetyksen Tuki ry:n imetystukiäidit.
Allergiatukäideiltä voit kysyä mitä tahansa neuvoa tai vinkkiä lapsesi allergiaan liittyen. Imetystukiäidit puolestaan ohjaavat imetykseen littyvissä asioissa – esimerkiksi väärä imuote voi aiheuttaa lapselle ilmavaivoja ja vatsakipua.

Luentojen ajaksi pyrimme järjestämään lapsille kivaa tekemistä ja hoitajia viereiseen huoneeseen. Suunnitelmissa on myös tarjota maksullinen, mahdollisimman kaiketon keittolounas.
Allergialapset ry:n jäseneksi (20 tai 10 eur/v) voit liittyä lähettämällä meille viestin Facebookissa tai sähköpostitse info @ allergialapset.fi

—————————————————————————————-

Esittelyt luennoitsijoista:

Tiina Tuomela on lastentautien erikoislääkäri. Erityisesti Tiina on perehtynyt lasten allergisiin sairauksiin sekä astman hoitoon. Tiinalla on pitkä kokemus ja ymmärrys myös lasten suolistoallergioiden hoidosta. Moni Allergialapset ry:n jäsen on saanut avun lapselleen Tiinan kautta. Tiina vastaanotto toimii ainakin Helsingissä ja Järvenpäässä.

Annukka Moilanen on lasten toimintaterapeutti, sensorisen integraation terapeutti ja koulutettu imetysohjaaja. Hän on myös kahden moniallergisen refluksilapsen äiti ja Refluksilapset Ry:n puheenjohtaja.
Luennollaan Annukka kertoo allergioiden ja aistisäätelyhäiriöiden yhteydestä. Allergisillala lapsilla on tutkimusten mukaan keskimääräistä enemmän aistisäätelyhäiriöitä. Allergioiden ja refluksioireilun aiheuttama kipu ja huonovointisuus voivat myös
näyttäytyä aistiyliherkkyytenä, aistihakuisuutena sekä käyttäytymisen pulmina ilman varsinaista säätelyhäiriötä. Sopivilla toimintatavoilla voidaan lapsen pulmia, oloa ja oireilua kuitenkin helpottaa.

Tiina Rytkönen, diplomivyöhyketerapeutti, kouluttaja, kehotunneterapeutti, elonaskel.fi
Tiina on auttanut jo 2000 vauvaperhettä voimaan paremmin ja kouluttanut vuosien ajan sekä vanhempia että muita hoitoalan ammattilaisia vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan osaajiksi. Tiinan vastaanotto toimii Hyrylässä sekä Helsingin Malmilla.
Luennollaan Tiina kertoo kuinka vyöhyketerapeuttisella hieronnalla voidaan tukea allergialapsen vointia, vahvistaa kehoa ja suoliston kuntoa. Mihin hoito perustuu ja kuinka vanhemmat itse voivat hieronnan avulla auttaa lasta voimaan paremmin.