Joulupiparit riisijauhoista

(maidoton, luontaisesti gluteeniton, munaton, soijaton)

100 grammaa maidotonta margariinia

0,5 dl tummaa siirappia

0,5 dl sokeria

noin 3,5 dl hienoja riisijauhoja

1 tl ruokasoodaa

Kiehauta margariini, siirappi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut riisijauhot ja ruokasooda. Laita taikina muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina runsaan jauhomäärän kera ja painele muotilla pipareita. Piparit saattavat murtua helposti, joten kannattaa siirtää piparit varovasti pellille. Paista pipareita 190 asteessa noin 10 minuuttia. Paistoaika saattaa vaihdella riippuen uunista. Piparit jäävät vaaleammiksi kuin perinteiset mausteiset joulupiparit.

Piparit voi koristella tomusokerikuorrutuksella. Lisää tomusokerin sekaan muutamia tippoja vettä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Laita kuorrute minigrip-pussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota paistettujen ja jäähtyneiden joulupiparien päälle. Huom! Tomusokereissa on usein perunatärkkelystä. Myös monet koristenonparellit ja strösselit sisältävät jauhoa ja/tai tärkkelystä.