Kova huoli, RSV ja ruokavaliokuulustelua!

Jun 14, 2014 by

Kova huoli, RSV ja ruokavaliokuulustelua!

Moni varmasti tietää, etteivät lapsemme kärsi edes vain suolioireista, jotka jo itsessään ovat HIRVEITÄ. Perus mahataudit vievät sairaalaan tiputukseen ja esimerkiksi astma on todella yleistä. Suoliston kunto vaikuttaa niin moneen asiaan!

Pieni tyttöni oli alkukeväästä todella huonossa kunnossa ja RSV vei astmaattisen viikoksi sairaalaan, pelkäsin todella. Tälläkin reissulla henkilökunnan pääasiallinen tehtävä tuntui paniikissa olevalle äidille kertoa, miten ‘ei sillä äidinmaidolla elä’ ja mukaan rapsahti myös pakkolähete allergiasairaalaan, koska ‘ruokavalio on niin kapea’. Ei auttanut, että kerroin, miten käymme ravitsemusterapeutilla ja hyvällä lääkärillä ja että ÄM menee nyt lähes ainoana, koska TYTTÖ ON KIPEÄ. Hän on muuten kova syömään ja siitä ei voinut erehtyä, jos hänen pulleaa olemustaan tarkasteli!

Sen lisäksi, että olin huolissani tytöstäni, jouduin jokaisen hoitajan ja lääkärin kanssa – ihan oikeasti! – käymään keskustelun, jossa kerroin tytön olevan hyvä syömään ja ei pelkällä äidinmaidolla ja silti kerrottiin, miten sillä ei elä. Lisäksi jouduin kertomaan, miten on mahdollista, että lapsi joka syö kaikkia lihoja, kalaa, rasvalisää, neljää eri kasvista ja yhtä marjaa ja paria hedelmää, elää, kun hän ei syö VILJOJA JA MAITOA.

Toinen asia, mihin ei peruslääkärikunta yleensä (koskaan?) usko… Imetin tyttöä tiukalla imetysdieetillä siksi, koska mikään korvike ei sopinut, edes aminohappopohjaiset korvikkeet. Kunpa niin olisikin! Yritin ja yritin. Viimeisin yritys päätyi siihen, että tyttö meni nestehukkaan, kun kieltäytyi juomasta Alfaminoa. Silloin päätin, että nyt loppuu korvikkeen pakkoetsiminen ja aloin luottaa, että yli kuusikuukautinenkin saa paljon ravintoa äidinmaidosta. Alfaminon lopettamisen jälkeen vointi parani välittömästi ja ruokavalio laajeni täysin normaaliksi ikätason mukaan. Miksi ihmeessä joku ajattelee, että minä huvikseen olen millään dieetillä!

Tekee niin vihaiseksi tämä ainainen vääntäminen siitä, että lapsi pysyy hengissä ilman maitoa ja viljoja, ihmiskunta on selvinnyt ennenkin ilman näitä nykyään supertärkeiksi koettuja ruoka-aineita! Vitamiineja ja kalkkiakin saa purkista. Ja se toinen väittely joka välissä siitä, miten ne aminohappopohjaisetkaan eivät vaan kaikille sovi. Niissä on tärkkelystä. Asiasta on tutkimuksia pubmediä myöten, miksi minun pitää niitä lukea, eikös lääkärikunta voisi perehtyä asiaan!

https://www.facebook.com/allergialapset

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. admin

    Onneksi tyttö toipui kuitenkin RSV:n kourista. Muut osastolla olivat pääasiassa pieniä vauvoja.

Leave a Reply