Lettuohje

5dl nestettä (vettä / lapselle sopivaa maitoa / mehua)

3-4dl jauhoja (esim. riisijauho, tattarijauho, vehnäjauho)

1/2 tl suolaa

1rkl sokeria (sokerin voi jättää pois, niin saa suolaisia lettuja)

Lisää jauhot vähitellen nesteen sekaan vispilällä vatkaten. Jauhoja saa olla sen verran, että taikinasta tulee melko paksua. Mikäli letut hajoavat paiston aikana, kannattaa lisätä jauhoja taikinaan. Mikäli letut ovat liian tönkköjä, lisää nestettä. Mausta taikina lopuksi suolalla ja sokerilla. Paista lettuja pannulla pienessä määrässä rasvaa. Jos lapselle ei sovi mikään öljy tai margariini, paista letut teflonpannulla. Tarjoile letut sokerin tai sopivan hillon kera.

Mikäli haluat suolaisia lettuja, voit lisätä taikinaan lapselle sopivaa kasvista, esim. porkkanaraastetta, pinaattia, bataattia.

Resepti: Sanna Merikallio-Tepponen