Eläinallergia

Eläinallergiaa aiheuttavat yleisimmin

  • kissa
  • koira
  • kani ym. jyrsijät
  • hevonen
  • lehmä

Allerginen lapsi voi reagoida lähes missä tahansa, sillä eläinpölyä on lähes kaikkialla. Kuitenkin osa eläinallergisista sietää perheen omaa lemmikkiä oireetta/hyvin lievillä oireilla, vaikka naapurin vastaava eläin aiheuttaisi rajutkin oireet. Toisinaan omalle lemmikille oireilukin on niin voimakasta, että rakkaasta lemmikistä luopumista täytyy harkita.

Allergisen lapsen jatkuva oireilu lemmikille, voi kasvattaa riskiä astman puhkeamiseen. Lue lisää eläinallergiasta Allergia-, iho-, ja astmaliiton sivuilta.


Kun kaipaat apua ja tukea mahdollisten allergiaoireiden kanssa tai arki allergisen lapsen kanssa mietityttää voit hakea vertaistukea Allergialapset ry:n kanavista.


Liity Allergialapset ry:n jäseneksi.

Jaa:

Allergialapset ry:n tarkoituksena on lisätä tietoa allergioista, erityisesti suolioireisista, sekä tarjota vertaistukea allergialasten lähipiirille. Vertaistuen ja tiedon avulla tuetaan myös perheen jaksamista. Jäsenille järjestämme satunnaisesti vertaistukitapaamisia, asiantuntijaluentoja, virkistyspäiviä ym. mukavaa. Teemme yhteistyötä muiden allergioiden parissa toimivien tahojen kanssa.

Käytämme sivustolla allergia-termiä sekä allergioista, että yliherkkyyksistä selkeyden vuoksi.. Allergialasten perheille nämä näyttäytyvät oireiltaan ja hoidoltaan samanlaisilta.

Liity jäseneksi