Vertaistuki

Allerginen lapsi ja vanhemmat kaipaavat usein vertaistukea muilta saman kokeneilta. Vertaistuen tarve on suurin allergioiden toteamisvaiheessa ja silloin jos allerginen lapsi on monelle asialle allerginen.

Allergialapset ry tarjoaa vertaistukea pääasiassa Facebookissa. FB:ssa on ryhmä Allergialapset vertaistukiryhmä, jossa on paljon allergia-asioiden kanssa kamppailevia vanhempia etsimässä ja antamassa vertaistukea.

Allergista lasta imettäville äideille löytyy lisäksi oma ryhmä Imetysdiettaajat, jossa äidit pohtivat imetysdieetin kokeilemista lapsen oireiden lievittämiseksi ja jakavat neuvoja ja ideoita ruokavalioon, mikäli imetysdieetti on perheessä todettu hyödylliseksi.

Toisinaan Allergialapset ry järjestää myös paikallisia vertaistukitapaamisia. Niistä tiedotetaan mm. Allergialapset ry:n FB-sivulla sekä vertaistukiryhmissä.


Liity Allergialapset ry:n jäseneksi.

Jaa:

Allergialapset ry:n tarkoituksena on lisätä tietoa allergioista, erityisesti suolioireisista, sekä tarjota vertaistukea allergialasten lähipiirille. Vertaistuen ja tiedon avulla tuetaan myös perheen jaksamista. Jäsenille järjestämme satunnaisesti vertaistukitapaamisia, asiantuntijaluentoja, virkistyspäiviä ym. mukavaa. Teemme yhteistyötä muiden allergioiden parissa toimivien tahojen kanssa.

Käytämme sivustolla allergia-termiä sekä allergioista, että yliherkkyyksistä selkeyden vuoksi.. Allergialasten perheille nämä näyttäytyvät oireiltaan ja hoidoltaan samanlaisilta.

Liity jäseneksi